Visie op het Eiland: Dorps wonen met nautisch karakter

Op het Eiland worden woningtypes en architectuur zo gegroepeerd dat het gevoel van kleinere buurtjes ontstaat. Dit in combinatie met intieme straten en sfeervolle hoven zorgt voor een dorpse woonsfeer. Als je aan het Reevediep woont, wil je daar natuurlijk optimaal van kunnen genieten dus wordt bij een groot deel van de woningen een aanlegplek gemaakt voor een boot.

image alt

Je woont hier echt in een groene omgeving

De samenhang en de gewenste dorpse groene sfeer versterken we door langs de kavels hoge en lage groene hagen te plaatsen. Verder maken de rietoevers een belangrijk onderdeel uit van de groene uitstraling. De brede rietkragen geven de eilandbewoners en voorbijgangers een natuurlijke beleving.

image alt

Eenheid in verscheidenheid

Op het Eiland zijn er naast koopwoningen ook zelfbouwkavels. Dit zorgt voor veel variatie in uitstraling. Iedereen geeft immers - binnen de richtlijnen van het beeldkwaliteitsplan - op zijn eigen manier invulling aan smaak en woonwensen. Om toch samenhang te creëren gelden voor elk ontwerp 3 thema’s: Je moet nautisch bouwen, een pioniersdorp bouwen en duurzaam bouwen.

Met de auto, fiets of het openbaar vervoer Bereikbaarheid Het Eiland
Blijf op de hoogte Lees het laatste nieuws