Voorzieningen op Het Eiland

De voorzieningen op het Eiland zijn gericht op een nautisch leven. Geen school en supermarkt, maar een haven en een strand. Echt heerlijk rustig dus. En als het nodig is, kun je altijd even naar de Dorpskern lopen of fietsen waar enkele voorzieningen komen, zoals horeca, mogelijk een kinderopvang en een buurtwinkel. Voor je dagelijkse boodschappen en meer fiets je naar de Albert Heijn in de naastgelegen wijk Het Stationskwatier of in 10 minuten naar het centrum van Kampen.

image alt

Wandelen en fietsen vanaf het Eiland

De dijk rondom Reeve wordt een belangrijk onderdeel van de fiets- en wandelnetwerken in de omgeving. Leuke en mooie plekken worden aan elkaar gekoppeld. De fiets- en wandelroutes op het Eiland staan in verbinding met de recreatieve routes over de dijk. Ben je eenmaal op de dijk dan daal je zo af richting het strandje, waarvandaan je uitkijkt op het park op de kop van het Eiland.

In Reeve is van alles te doen op recreatief gebied

Bij de Dorpskern komt er een sluis die de 130 meter brede dijk doorvaarbaar maakt. Een stukje terug, bij de buitendijkse haven, begint ook het recreatieve lint dat langs Klimaatdijk loopt. Wat een fantastische plek om te wandelen, spelen en ontdekken als je over het avonturenpad loopt.

Wie hier woont, kiest voor een waterrijk leven Bereikbaarheid Het Eiland
Een prachtig eiland Onze visie