Bouwupdate van Het Eiland fase 1

7 april '23

Er zijn weer foto's gestuurd door Van Wijnen van de bouwplaats van Het Eiland fase 1. Op deze foto's is goed te zien hoe hard er wordt gewerkt om de woningen te realiseren. Waar de ene woning wordt afgemaakt, wordt in het volgende blok een start gemaakt aan weer enkele nieuwe woningen. Benieuwd naar de laatste werkzaamheden van Het Eiland fase 1? Kijk dan snel verder!

image alt

Vloeren zijn gelegd en start van metselwerk

Bij de woningen van Bouwblok A (kavel BNR 107 en 116 tot en met 119) zijn afgelopen maand de vloeren van de tweede verdieping gelegd. De installateur is aansluitend aan de slag gegaan om het installatiewerk in de vloer te verwerken. Het streven was om eind maart de vloeren af te storten en de wanden van de vliering te realiseren ter voorbereiding op de daken.

Eveneens is er gestart met het metselwerk dat als plint om de woningen komt. Dit voorafgaand aan het aanbrengen van de houten gevelbekleding.

image alt

Werkzaamheden april voor bouwblok A

Voor april stond voor de woningen in bouwblok A het monteren van de kappen en het plaatsen van de trappen op de planning. Vanaf halverwege april is er begonnen met verschillende afbouwwerkzaamheden. De volgorde is in grote lijnen als volgt:

-           plaatsen binnenwanden

-           installatiewerk in de wanden

-           leggen vloerverwarming

-           storten cementdekvloeren

-           aanbrengen van stuc-, tegel- en spackwerk

-           diverse schilderwerkzaamheden

-           montage van binnendeurkozijnen

De daken van bouwblok A worden geplaatst

Daken blok A
Blok a daken

Start met het leggen van de vloer voor bouwblok B

Bouwblok B (Kavel 89 tot en met 96) betreft de woningen langs het water, aan de rand van het Eiland in Reeve. Met de voortgang van de werkzaamheden zoals omschreven bij bouwblok A bestaat voor bouwblok B een verschil van circa 1 à 2 weken. Zo wordt hier eind volgende week gestart met het leggen van de vloeren van de tweede verdieping. Half april verwachten we te kunnen beginnen met de montage van de kappen, trappen en gevelbekleding. Eind april / begin mei starten de afbouwwerkzaamheden.

Start vloer
Start metselwerk
image alt

Installaties in de vloer en de eerste wanden opgetrokken voor bouwblok C

Het werk voor deze drie woningen loopt qua volgorde achter bouwblok B aan. Momenteel wordt hier nog gewerkt aan de installaties in de vloer van de eerste verdieping. Vanaf begin april kunnen de wanden van de eerste verdieping worden opgetrokken, waarna ook voor de laatste woningen de tweede verdiepingsvloeren gelegd worden.

Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Heb jij een vraag? Neem contact met ons op