Woningen op Het Eiland bereiken hoogste punt

8 mei '23

Een feestelijke dag op de bouwplaats van Het Eiland, aan het Reevediep te Kampen! Op 25 april werd namelijk het hoogste punt van de woningen bereikt. Ruim 30 toekomstige bewoners en betrokken partijen kwamen bij elkaar om dit moment samen te vieren.

Na het hijsen van de vlag liepen de bewoners de bouwplaats op om de woningen van binnen te bekijken.

image alt

Het Eiland

Op het Eiland fase 1 zijn in totaal 16 projectmatige woningen in aanbouw. Het grootste deel van de woningen heeft een tuin direct aan het water met de mogelijkheid tot een aanlegplek voor een bootje.

Het schiet echt op met de bouw van onze nieuwe woning. We hebben het gevoel dat we goed op de hoogte worden gehouden van de voortgang en kijken ernaar uit in Reeve te kunnen wonen!” vertelt één van de toekomstige bewoners.

Een compleet nieuw dorp

Met de aanleg van het Reevediep ontstond ruimte ontstaan voor een nieuw dorp. Over een aantal jaar staan hier zo’n 1.550 woningen verdeeld over verschillende deelgebieden waaronder Het Eiland, Het Dorp en De Werven. In de toekomst ontstaat ook een echt dorpskern met twee scholen en mogelijk een supermarkt.

Hoe het hier over 10 jaar is? André la Riviere en Jeroen de Boed, vestigingsdirecteur Van Wijnen Zwolle, zijn het eens: “Dan hopen we hier nog eens rond te lopen, maar dan door straatjes en over pleinen en bruggen. Als we dan zien dat op het dorpsplein buren elkaar ontmoeten, er wordt geroeid in de wateren en kinderen in het water springen, is onze missie geslaagd. Dan is Reeve gezellig en levendig en een nieuw dorp geworden waar met plezier wordt gewoond.

Meer lezen? Nieuwsoverzicht
De Dorpskern Nu in verkoop