Visie achter het deelgebied De Dorpskern

De Dorpskern is qua opzet en architectuur geïnspireerd op oude, historische dorpen als Zalk en Wilsum. Deze dorpen zijn organisch gegroeid met het landschap als onderlegger. Hierin vonden de architecten precies de sfeer die ze voor ogen hadden. Toch is Het Dorp van Reeve zeker geen kopie van wat ooit is gemaakt. De plek krijgt door de hedendaagse interpretatie van elementen een eigentijdse uitstraling. Echt een dorp, zoals je nog nooit elders hebt gezien.

image alt

De architectuur van De Dorpskern

Reeve wordt een nieuw dorp die zich in de reeks van Wilsum, Zalk en Grafhorst voegt én mooi aansluit bij Kampen. De historische, pittoreske en landelijke bouwstijl vindt zijn weg in de nieuwbouw, maar altijd op een eigentijds manier. Met een knipoog naar toen. De materialen passen qua kleur en duurzaamheid bij de plek en hebben een nautisch karakter. Denk hierbij aan hout, riet, baksteen, leem, mineralen, kalk.

Intiem, samen en ontspannen

Als je straks door De Dorpskern fietst, wandelt of rijdt valt op dat de smalle straten gedeeld worden door alle gebruikers. Hierdoor gaan auto’s als vanzelf langzamer rijden en ontstaat een veilige, ontspannen verkeerssituatie. Hier hou je rekening met je medeweggebruikers. De overgangen tussen privé en openbaar worden vormgegeven met hagen of een zogenaamde 'Delftse Stoep'. Deze privézone geeft veel sfeer aan de straat, doordat bewoners hier een bankje of plantenbakken kunnen plaatsen.

image alt

Groene inrichting met veel fijne plekken

In De Dorpskern komen op markante plekken bomen en plantsoenen. Dit in combinatie met beklinkerde straten, groene hagen rond de tuinen en parkeerkoffers, krijgt dit deel van Reeve een landelijk karakter. Bij alles wat we doen, staat duurzaamheid voorop.

Fiets, auto of met het openbaar vervoer Bereikbaarheid
Dat wil ik! Meer weten over De Dorpskern