‘Alle kopers willen samen iets moois van Reeve maken’

28 maart '24

Barend en Janneke zijn de gelukkige kopers van een nieuwbouwwoning in De Dorpskern fase 1 in Reeve. Het stel kan niet wachten tot hun nieuwe woning wordt opgeleverd en kijken uit naar de start van een nieuw hoofdstuk. Waar het koppel het meest naar uitkijkt? “Een energiezuinig, duurzaam huis op een mooie én unieke locatie met vrij uitzicht!”, aldus Janneke.

Verhuizing naar Reeve

Op dit moment wonen Barend en Janneke nog in het huis van Janneke in Akersloot. Barend heeft recentelijk zijn woning in Nieuw-Buinen al verkocht. “Een aantal jaar geleden stuitte ik op het project in Reeve. Aangezien we graag samen willen wonen en omdat ik werk in Hoogeveen, hebben we ervoor gekozen om samen een woning in Reeve te kopen.” “Het is voor mij een nieuwe stap, naar het midden van het land emigreren”, grapt Janneke. “Maar het is gelukkig heel centraal, dat vind ik ideaal. Je woont dicht bij de stad Zwolle en met een klein uurtje rijden ben je in Amsterdam.”

Vrij uitzicht

“We wilden het liefst een hoog nieuwbouwhuis met een lichte steen als gevel. In De Dorpskern fase 1 was er precies nog één woning vrij die we heel mooi vonden. De bouw startte ook snel, dat gaf voor ons uiteindelijk de doorslag want dat betekende dat het binnen een jaar wordt opgeleverd. Superfijn want ik heb op dit moment een flinke reisafstand naar werk. Het plaatje kwam voor ons dus helemaal samen”, vertelt Barend. “Het vrije uitzicht en het water om de hoek waar bootjes kunnen varen vind ik het allermooiste aan deze plek.”

image alt

Positieve energie

“De combinatie van de natuur en het water dichtbij maar ook Kampen om de hoek, trok ons erg aan. Kampen is een mooie stad met ontzettend veel geschiedenis en cultuur. Ik noem het altijd een beetje klein-Amsterdam vanwege de grachtjes”, vertelt Janneke. “We zitten momenteel al in een WhatsApp-groep met de straat. Er is heel veel saamhorigheid, dat maakt het ontzettend leuk. In de groep worden onder andere foto’s van de voortgang gedeeld. Je bent al buren van elkaar op afstand, nog voordat je er woont, dat maakt het extra leuk. Je leert snel nieuwe mensen kennen en dat vinden wij echt een verrijking in het leven. Iedereen is positief en bouwt mee aan het dorp zodat het echt als thuis gaat voelen.”

Nieuwbouwkeuzes

Barend: “Als je nieuwbouw koopt, komt er wel veel bij kijken. Je moet een keuze maken voor de badkamer, de keuken, de vloer, de tuin: het is een intensief traject.” Janneke vult hem aan: “Onze tip is: geniet van het proces maar neem ook zeker de tijd. Er zijn heel veel mogelijkheden, dus laat je goed adviseren door verschillende partijen. Je bent soms hele dagen van huis om dingen uit te zoeken en je te laten informeren. Het kost veel energie. Wij focussen ons nu op dat de basis straks klopt. Wij laten bijvoorbeeld alles glad stuken. Het kost tijd en geld, maar we kunnen nu al zeggen dat we blij zijn met het resultaat. En dan wonen we er nog niet eens!”

image alt

Meerwerkopties

Het stel koos ervoor om hun woning uit te breiden met een aantal meerwerkopties. “We hebben onder andere gekozen voor een uitbouw van 1,20 meter, verlichting aan de buitenkant van de woning, wandlampjes en extra stroompunten”, vertelt Barend. “Het meerwerk moet je niet onderschatten, het kost wat geld. Maar op de lange termijn zijn we denk ik heel blij met de keuzes die we hebben gemaakt. Nu ligt alles nog open en is het eenvoudig te realiseren. Als je er eenmaal in woont wil je niet meer hoeven verbouwen. Ondanks dat de woning een grote benedenverdieping heeft, zijn we blij dat we 1,20 meter hebben laten aanbouwen. Nieuwe meubels kopen kan eventueel later wel, maar ruimte koop je niet zomaar bij”, vertelt Janneke. “Geniet vooral van het proces. Stel je open voor nieuwe ideeën en laat je inspireren. Dat heeft ons al veel gebracht.”

Zin in de toekomst

Barend en Janneke kunnen niet wachten tot ze verhuizen. Janneke: “Ik denk dat het uiteindelijk een saamhorig geheel gaat zijn. Iedereen is nieuw en bouwt mee aan een mooie toekomst.” Barend: “Reeve is flink in ontwikkeling. Er wordt gas gegeven door de gemeente en de woningen verkopen goed. Er komt een park, een strand en er wordt gekeken naar diverse scholen. Het loopt goed door en dat is fijn om te zien!”

Woningen in De Dorpskern Vrijblijvend een optie
Actueel woningaanbod Ook hier wonen?