Uniek, historisch en statig; dat zijn de Herenhuizen!

13 januari '23

De Dorpskern is qua opzet en architectuur geïnspireerd op oude, historische dorpen als Zalk en Wilsum. De historische, pittoreske en landelijke bouwstijl vindt zijn weg in de nieuwbouw, op een eigentijdse manier. In De Dorpskern komt een grote variatie aan woningen. Er is één type dat direct in het oog springt; het Herenhuis! In dit artikel lees je alles over deze unieke verschijning.

Hoog, statig en ruim; dat is het Herenhuis

Herenhuizen werden vroeger bewoond door ‘rijke heren’, waardoor deze tegenwoordig nog steeds een statig karakter hebben. Het Herenhuis wordt gekenmerkt door een royale woonruimte. De hoge plafonds, twee volledige woonlagen en zolder komen in De Dorpskern dan ook duidelijk terug. Waar de gehele architectuur van De Dorpskern geïnspireerd is door oude bouwstijlen met een modern tintje, komt het historische karakter in de unieke Herenhuizen extra sterk terug.

image alt

De vele kamers bieden tal van mogelijkheden

Het trappetje naar de voordeur maakt de aankomst bij jouw Herenhuis al tot een hele ervaring. Dankzij de smalle, hoge ramen is niet alleen de buitenkant een plaatje, ook binnen zorgt dit voor een fijne lichtinval. De begane grond, met open keuken en woonkamer, is royaal en heeft openslaande deuren naar de tuin. Typerend voor het Herenhuis zijn de vele kamers. Op de 1e verdieping zijn maar liefst 3 slaapkamers te vinden, maar dat is nog niet alles! Op de 2e verdieping zijn nog twee open ruimtes beschikbaar. Heb jij behoefte aan een extra slaap- of logeerkamer? Dan zit je hier goed. Echter kun je er natuurlijk ook voor kiezen deze als speelkamer, hobbyruimte of kantoor in te richten.

image alt

Een woning én omgeving waar je U tegen zegt

De unieke buitenkant en de royale binnenkant zijn niet het enige wat de Herenhuizen in De Dorpskern tot prachtwoningen maakt, ook de landelijke omgeving draagt hieraan bij. Tijdens heerlijke wandelingen geniet je hier van groene oevers en de bootjes die voorbij varen. In de straten komt voornamelijk bestemmingsverkeer, waardoor de omgeving niet alleen mooi maar ook rustig is. Het allermooiste is dat je vanuit deze groene rust binnen no-time de levendigheid opzoekt én station Kampen-Zuid gelegen is op slechts 10 minuten fietsen!

Goed nieuws; nog een aantal Herenhuizen beschikbaar!

Zie jij jezelf al zitten in een prachtig Herenhuis? Genietend van het historische karakter én alle ruimte? Goed nieuws! In De Dorpskern fase 1 zijn nog een aantal Herenhuizen beschikbaar. Ben jij benieuwd welk van deze woningen het beste bij jou past? Klik op onderstaande button om ze direct te bekijken!

  Heb je vragen? Neem contact met ons op!
  Bekijk welke woningen er beschikbaar zijn