Visie op de Klimaatdijk

In Reeve komt een 130 meter brede dijk. Hier wordt de wijk De Werven gerealiseerd. Bouwen op zo’n brede dijk is een uniek concept dat zijn oorsprong vindt in het aardbevingsgevoelige Japan. Door hun breedte zijn de 'superdijken' beter bestand tegen natuurgeweld. Met de komst van het Reevediep en de aanleg ervan zagen wij kansen om woningen te bouwen die door hun ligging, vorm en architectuur opgaan in het parkachtige landschap op de dijk.

image alt

Wonen in het landschap

Overal kleurt het groen en doordat de woningen in eilandjes gegroepeerd over het eiland staan, wordt het zicht naar het water én het dijklandschap niet onderbroken. Om het gevoel van 'auto's te gast' te versterken, wordt er zo veel mogelijk uit het zicht geparkeerd; in garages, drive-inwoningen of aan de binnenzijde van de clusters. Daarnaast moet onderzocht worden of de aanleg van de klimaatdijk een kans is voor ondergronds parkeren.

image alt

Verbonden met de natuur

Ook in de overgang tussen openbaar en privé wordt er alles aan gedaan om de woningen en de dijk één te laten zijn. Het open parkachtige karakter wordt versterkt met groene erfafscheidingen en tuinen aan de buitenzijde van het cluster. Het leuke is dat je tuin hierdoor optisch heel groot wordt. De natuur vindt visueel zijn weg tot in je huis.

Zo bereik je straks je huis op de Klimaatdijk Bereikbaarheid
Hier bepaalt de natuur Voorzieningen