Voorzieningen op de Klimaatdijk

Voorzieningen komen er niet op Klimaatdijk. Hier bepaalt de natuur de muziek. Ultiem ontspannen wonen. In de buurt zijn er wel volop recreatieve voorzieningen en je kunt altijd even de Dorpskern inlopen waar aan het plein bij de Sluiswachter passende dorpse voorzieningen komen. We denken aan horeca, kinderopvang en een buurtwinkel. Voor je dagelijkse boodschappen en meer fiets je in 10 minuten naar het centrum van Kampen.

image alt

Sluis

De 130 meter brede dijk loopt langs het nieuw aangelegde Reevediep. Het Reevediep verbindt de randmeren en de IJssel met elkaar, zodat overtollig water geen negatieve invloed heeft op Zwolle en Kampen. Bij de buitendijkse haven wordt de dijk onderbroken met een sluis, zodat je Reeve met de boot kunt bereiken. Behoor je straks tot één van deze mensen die elke mooie dag lekker met de eigen boot de natuur in vaart?

image alt

Recreatief lint

De flauw aflopende kades van de dijk richting het Reevediep gaan we benutten voor recreatie. Er komt een avonturenpad waar jong en oud overheen kan struinen door de natuur, een ligweide, binnen- en buitendijkse haven en kleinschalig evenemententerrein. Bij de binnenhaven komt ook nog een strandje.

Op de hoogte blijven?

Begin je steeds nieuwsgieriger te worden? Laat ons je dan snel meer vertellen over De Werven. Als je je gegevens hier onderaan de pagina achterlaat, houden we je via onze nieuwsbrieven op de hoogte.

Nieuwsgierig? Planning nieuwbouw Klimaatdijk
Hier wonen? Ontdek de Klimaatdijk