Dag van de bouw in Reeve: een unieke ervaring wacht!

27 mei '24

Mis deze éénmalige kans niet om over de bodem te lopen van een toekomstige sluis. Op zaterdag 8 juni a.s. tijdens de 'Dag van de Bouw' ben je van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen achter de bouwhekken bij de sluis én de fietsbrug in aanbouw in Reeve. Maak gebruik van deze bijzondere gelegenheid om alvast een voorproefje te krijgen van wat er gaat komen voordat de boten volgend jaar door deze sluis gaan varen.

8 juni 2024

Dag van de Bouw

Noteer 8 juni in je agenda van 10.00 - 16.00 uur voor een dag vol ontdekkingen en plezier!

image alt

Wat kun je verwachten?

Een fascinerende en educatieve route is speciaal voor jou uitgestippeld op en rond de bouwplaats van de sluis. Trek je stevige schoenen aan en laat je leiden langs diverse stands, waar vakmensen je graag meenemen in het bijzondere project en de ontwikkelingen in Reeve. Loop langs het gloednieuwe bediengebouw, bewonder de 3D-ontworpen sluis, en ervaar het unieke gevoel van het lopen door de sluis zelf! En wat is een betere beloning voor jouw ontdekkingstocht dan te genieten van een verfrissend drankje terwijl je uitkijkt over de waterwegen in aanleg?

Maar er is meer... aan de kinderen is ook gedacht. Terwijl jij volop geniet van deze unieke ervaring, zullen de kleintjes zich uitstekend vermaken in de zandbak. Ze kunnen zich zelfs voor een dagje als echte bouwvakkers wanen, compleet met iets lekkers om van te smullen. Hierdoor wordt het een spannende belevenis voor jong en oud.

Routebeschrijving

Om de nieuwe sluis te bereiken, is de Buitendijkseweg aan de noordzijde van het project jouw startpunt. Als je vanaf de Slaper komt, hoef je alleen maar de geel gemarkeerde bebording "Strukton Bouwplaats Sluis" te volgen om de weg te vinden naar dit bouwproject.

Sluis verbindt Reeve met het Reevediep

In het kader van 'Ruimte voor de Rivier' is het Reevediep aangelegd, het beschermt Kampen en de regio Zwolle tegen overstromingen. Ook maakt het deel uit van de Reevedelta, een gebiedsontwikkelingsproject in de gemeente Kampen. Zo is er veel nieuwe natuur gecreëerd en is er rekening gehouden met de bouw van het nieuwe dorp Reeve achter de klimaatdijk.

Om vanaf het Reevediep straks naar Reeve te gaan, wordt er een sluis gebouwd in de klimaatdijk. Deze sluis verbindt Reeve met het Reevediep. Over de sluis komt een fietsbrug, die onderdeel gaat zijn van het fietspad langs het Reevediep. De verwachting is dat de sluis klaar is vóór het vaarseizoen van 2025, zodat vanaf 1 april 2025 de sluis gebruikt kan worden om Reeve in en uit te varen.

In welke wijk wil je wonen? Alle wijken van het gebied
Ook wonen in Reeve? Bekijk het woningaanbod