Interview makelaar: ‘Hier heb je altijd een connectie met het water’

8 september '23

Wil jij wonen met uitzicht op water? Dat kan in het nieuwe dorp Reeve. Hier woon je midden in het unieke IJssellandschap dicht bij de stad Kampen. De verkoop van De Dorpskern, fase 2 is inmiddels gestart en binnenkort volgen ook de dijkwoningen in De Werven. Wij stellen je voor aan de makelaar van dit project. Alex Makelaars begeleidt jou straks richting een succesvolle aankoop.

image alt

Waterrijke omgeving

Met een kantoorpand in het centrum van Kampen, kennen de makelaars van Alex Makelaars de omgeving als geen ander. Ester Boudewijn, makelaar nieuwbouw, vertelt meer over de waterrijke locatie: “Reeve is een heel mooi project. Het nieuwe dorp ligt aan het Reevediep, een natuurgebied tussen de IJssel en het Drontermeer, dus je zit helemaal aan het water. Mensen varen hier voor het plezier, het is een perfecte plek om te recreëren. Je kunt straks bij veel kavels de boot bij het huis aanleggen. Of spring in een kano of op een sup om de omgeving te ontdekken, er zijn talloze mogelijkheden!”

Met een breed aanbod aan woningen, zit er voor iedereen een fijne plek bij. “Er komen vrijstaande woningen, starterswoningen en alles wat daartussen zit. Wat ik mooi vind aan het project is dat iedere woning anders is en dat alle prijsklassen worden aangesproken. Het is niet zo’n ‘standaard’ nieuwbouwwijk waarbij alles hetzelfde is”, legt Ester uit.

image alt

Voorzieningen dichtbij

Hoewel Reeve een nieuw dorp is, zijn de voorzieningen om de hoek. Boudewijn: “Er wordt momenteel hard gewerkt om alle fietspaden aan te leggen. Straks ben je binnen 10 minuten fietsen op het station in Kampen. De Hanzelijn brengt je richting Amsterdam of Zwolle. Maar ook de snelweg ligt vlakbij, dus je kunt alle kanten op! De dagelijkse boodschappen doe je bij het winkelcentrum dat naast het station ligt. Hier vind je onder andere een Albert Heijn XL en Hema. In Reeve komt daarnaast op korte termijn een scholencentrum met twee scholen.”

Begeleiding in het koopproces

Kandidaat-kopers kunnen met alle vragen terecht bij Alex Makelaars. “Wij nodigen mensen die een woning toegewezen hebben gekregen altijd uit bij ons op kantoor. We bespreken het project met ze en vertellen meer over de omgeving en het proces. We helpen bijvoorbeeld ook bij vragen over de koop- en aannemingsovereenkomst en de opschortende voorwaarden. Ik vind het belangrijk om de juiste begeleiding te bieden zodat kopers ook weten waar ze voor tekenen. Daarnaast denken we mee in mogelijkheden voor bepaalde aanpassingen bij een woning. Het uiteindelijke meer- en minderwerk bespreek je met de kopersbegeleider, maar we kunnen daarin wel adviseren”, vertelt Ester.

Heb jij een nieuwbouwwoning op het oog? Bereid je dan goed voor op de hypotheekaanvraag. Ester: “Bij nieuwbouw werkt het net iets anders dan bij bestaande bouw. Je kunt vaak meer lenen op het moment dat je nieuwbouw koopt, omdat de woningen energiezuiniger zijn. Maar het is daarnaast ook belangrijk om te letten op rentetermijnen. Hoe lang is de offerte geldig en red je het daarmee? Wij helpen mensen ook om inzicht te krijgen in de financiële stukken. Wat is bijvoorbeeld slim om te doen: ga je nu je huidige woning verkopen of wil je daar nog even mee wachten? Met onze informatie kunnen kopers uiteindelijk zelf de beste beslissing nemen.”

image alt

Een uniek plan

“Als je nu instapt in Reeve, dan maak je onderdeel uit van een uniek project. Je zit hier enorm vrij en hebt vanuit iedere woning een verbinding met het water. Het zijn geen smalle slootjes, maar breed water waar je kan varen. Het is heel groen en ruim opgezet en dat maakt deze locatie zo bijzonder!”

Ben jij geïnteresseerd in een woning in Reeve? Op dit moment zijn er nog enkele woningen te koop in De Dorpskern. Binnenkort gaan ook de woningen in De Werven in verkoop. Niets missen? Meld je dan nu aan bij het woningaanbod op de website en blijf automatisch op de hoogte van de ontwikkelingen.

Woningaanbod bekijken
ALEX Makelaars
Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Ook wonen in Reeve? Bekijk het aanbod