Een dag van ontdekking bij de sluis in Reeve

11 juni '24

Op een mooie zaterdagochtend verzamelden nieuwsgierige bezoekers zich bij de bouwplaats van de sluis in Reeve. Stevige schoenen werden aangetrokken en mensen maakten zich klaar voor een unieke ervaring. De sluis, onderdeel van het Reevediep-project, gaat Reeve verbinden met het Reevediep zelf. Over de sluis komt een fietsbrug, die het fietspad langs het Reevediep compleet zou maken. De verwachting is dat de sluis voor het vaarseizoen van 2025 gereed zou zijn, zodat boten vanaf 1 april 2025 door deze waterweg kunnen varen.

image alt

Lopen over de bodem van de sluis

Op de dag zelf werden bezoekers langs diverse stands geleid, waar vakmensen enthousiast vertelden over het project en de ontwikkelingen in Reeve. Het gloednieuwe bediengebouw werd bewonderd en de 3D-ontworpen sluis gaf een voorproefje van wat komen ging. Maar het hoogtepunt was toch wel het lopen over de bodem van de toekomstige sluis zelf. Een unieke ervaring die normaal gesproken alleen voorbehouden was aan de bouwvakkers.

Terwijl volwassenen genoten van verfrissende drankjes en hapjes met uitzicht op de sluis in aanbouw, vermaakten kinderen zich tussen de indrukwekkende bouwmachines. Ze metselden hun eigen plantenbakken en testten zelfgemaakte zeilbootjes in de nieuwe sluis. Voor één dag waren ze echte bouwvakkers, omringd door beton en staal.

De Dag van de Bouw in Reeve was een groot succes. Bezoekers gingen naar huis met veel indrukken over dit bijzondere project.

Sluisdeuren in de fabriek

In de fabriek wordt er hard gewerkt aan de sluisdeuren. Op dit moment zijn ze nog in aanbouw, maar het duurt niet lang meer voordat ze in Reeve staan. Neem alvast een kijkje hieronder.

Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Benieuwd? Wonen in Reeve