Wandeling door de toekomst van Reeve

30 maart '21

Reeve is een droom die de komende jaren realiteit wordt. Drie unieke deelgebieden in het IJssellandschap vormen straks samen een compleet nieuw dorp dat nergens mee te vergelijken is. Maar hoe wordt het nou precies? We vertellen het je met plezier. Zullen we een wandeling maken door de toekomst van Reeve?

image alt

De Dorpskern

We beginnen in de Dorpskern. Het hart van Reeve. We lopen over de sluis naar de binnenhaven en zien de Sluiswachter trots staan. Wat is het appartementengebouw mooi geworden! Even stilstaan en genieten van de mooie doorzichten naar groene oevers en boten die voorbij varen over het Reevediep. Langs de noordzijde van de Dorpskern loopt de hoofdvaarroute en ligt het ‘Waterplein’ van Reeve. We zien watersporters en recreanten voorbijkomen. Voelt een beetje als vakantie. 

Intiem dorps leven

Leuk dat gezellige plein met horeca en de grote variatie van woningen die je hier ziet. Het is nu duidelijk dat de opzet en de architectuur geïnspireerd is op oude, historische dorpen als Zalk en Wilsum. Net zoals in deze dorpskernen is er voor elk wat wils. We zien wat oudere mensen genieten op een bankje voor hun levensloopbestendige woning, mooie vrijstaande woningen op een dorpskavel, riante 2 onder 1 kapwoning en geschakelde woningen.

De Dorpskern is zo kleinschalig opgezet, dat je je gelijk thuis voelt. Hier woon je aan een intiem straatje of de dijk, op een vrij dorpskavel, bij de sluis of aan de haven met gezellig plein. Groene kades, beklinkerde straten, veel bomen en groene hagen geven de straten van De Dorpskern sfeer. Ben je ondertussen ook zo benieuwd geworden naar Het Eiland?

Woningaanbod De Dorpskern
De Dorspkern

Het Eiland

Het Eiland is bereikbaar via één van de twee bruggen. Wij nemen degene die direct verbinding maakt met De Dorpskern. Hoewel de wijken tot één ontwikkeling behoren, waan je je in andere wereld zodra je de brug oversteekt. Water was belangrijk in De Dorpskern, maar heeft hier overduidelijk een hoofdrol gekregen. Het grootste deel van de huizen heeft een tuin aan het water. We zien kinderen in hun rubberbootje stappen en mensen die aanmeren na een dagje heerlijk varen. Er komt een paar eenden voorbij en er kwaken wat babyeendjes in het riet.

image alt

Wonen met water

Opvallend is de ruimte op Het Eiland. In tegenstelling tot De Dorpskern, staan de vrijstaande huizen en 2 onder 1 kapwoningen in groepjes bij elkaar met daaromheen veel groen. Het water wordt op diverse plekken naar binnen getrokken, waardoor zoveel mogelijk mensen aan het water kunnen wonen. Het nautische karakter zie je terug in de architectuur.

Voordat we naar de Klimaatdijk van het deelgebied De Werven wandelen, willen we je nog iets gaafs vertellen. Het Eiland heeft namelijk een eigen park en een strandje. We wanen ons even aan de kust. Waar kun je nou wonen met zowel park, strand als vaarwater bij je huis?

Woningaanbod Het Eiland

Op avontuur

Over de hoofdweg steken we van Het Eiland door naar De Dorpskern tot we weer bij de sluis staan. Hier kunnen we kiezen. Nemen we de weg naar Klimaatdijk of dalen we nog even af naar het niveau van de het Reevediep? We kiezen voor het laatste, want daar is van alles te beleven.

Langs de Klimaatdijk loopt een recreatief lint voor fietsers en wandelaars. Het ‘avonturenpad’ volgt de dijk, profiteert van het unieke uitzicht en koppelt de havens, dorpskern, strandje en de ligweide aan elkaar. We zijn stiekem een beetje onder de indruk. We hadden het zo mooi bedacht, de werkelijkheid is nog fijner. Want nu zien we hoe mensen er genieten en de faciliteiten gebruiken alsof het nooit anders is geweest.

image alt

De Werven

Tijd om je het laatste deelgebied van Reeve te laten beleven. We zijn niet de enige die hier nieuwsgierig rondlopen, want De Werven is het eerste project in Nederland dat op een superbrede dijk gebouwd is, de Klimaatdijk. Over de hoofdweg is goed te zien wat het effect is geweest van het clusteren van groepjes woningen. Overal zijn openingen naar de natuur en dat maakt dat je hier het ultieme gevoel van ‘buiten wonen’ ervaart.

Dit moet je beleven

Mooi om te zien hoe het hoogteverschil van de dijk benut is. We zien hoe woningen ‘verzonken’ in de dijk liggen. Maar ook met terrassen, waarbij een aantal steile taluds het hoogteverschil opvangen zijn heel slimme oplossingen die bijdragen aan woonplezier. Op Klimaatdijk staan dijkwoningen die uitgevoerd zijn als bungalow, 2 onder 1 kapwoning of vrijstaand huis. We kunnen rustig stellen dat het gelukt is hier een exclusieve woonsfeer neer te zetten. Als we even stilstaan, genieten we van alles wat er om ons heen te zien is. Water, groen, lucht en licht. Eindeloos mooi!

Woningaanbod De Werven
De Werven

Verliefd?

Spreekt dit toekomstbeeld je aan? Meld je dan aan als belangstellende bij het woningaanbod van jouw favoriete wijk. We houden je op de hoogte over alle ontwikkelingen. Naar verwachting start de verkoop in het najaar van 2021. 

Meld je aan voor de projectfase
Blijf op de hoogte Bekijk de planning
Lees het laatste nieuws Terug naar nieuwsoverzicht