Wonen in Reeve

15 juli '19

Reeve wordt een waterrijk dorp met 600 woningen. De woningtypes zijn divers; rijwoningen, twee-onder-een-kap, vrijstaand, kleine tuin, grote tuin. Kortom voor elk wat wils.

 

image alt

Hoe wil jij wonen?

Wil je prachtig uitzicht vanuit je huis over het Reevediep met een kleine tuin of terras? Dan is wonen op de klimaatdijk in Reeve wat voor jou.

Droom je van een tuin aan het water met mogelijkheden om je boot aan te leggen? Dan is wonen op een eiland in Reeve wat voor jou.

Houd je van reuring om je heen met op loopafstand van je huis een terrasje en de sluis? Dan is wonen in de dorpskern van Reeve wat voor jou.

image alt

Terugkoppeling bijeenkomst “Wonen op de klimaatdijk”

De belangstelling voor de bijeenkomst “Wonen op de klimaatdijk” op 17 juni jl. was groot.

Ruim 170 belangstellenden waren aanwezig bij de presentatie over het eerste concept van VDP architecten.

Na afloop van de presentatie werden de eerste indrukken van het plan gedeeld. Een aantal belangstellenden vond het een geweldig concept en zij willen in de toekomst meedenken over de uitwerking ervan. Er waren echter ook geïnteresseerden die een andere voorstelling hadden van het wonen op de klimaatdijk.

Deze meningen hebben we verzameld en gaan we gebruiken om het woonconcept op de klimaatdijk verder door te ontwikkelen zodat toekomstige dijkbewoners optimaal kunnen genieten van het uitzicht over het Reevediep. Zodra we weer een stap verder zijn met de uitwerking van de plannen, zouden we graag nog een keer met belangstellenden van gedachten wisselen.

image alt

Voorlopige planning

Omdat we nog wachten op de uitspraak van de Raad van State, kunnen we nog geen definitieve planning maken, maar wel een voorlopige planning.

Er vanuit gaande dat we in het najaar van 2019 een positieve RvS uitspraak hebben, dan wordt er zo snel mogelijk gestart met het gebied bouwrijp te maken. In het voorjaar van 2020 zal dan de verkoop van de eerste kavels/woningen in Reeve gaan starten, zodat er in het voorjaar van 2021 de eerste huizen gebouwd kunnen worden. We willen wel benadrukken dat de inschatting van het moment waarop er een uitspraak wordt gedaan door de RvS indicatief is.

Vliegroutes Lelystad

Via diverse mediakanalen is bekend gemaakt dat de opening van vliegveld Lelystad in april 2020 niet haalbaar is. Op dit moment is er nog geen informatie beschikbaar hoe eventuele vliegroutes in de toekomst eruit gaan zien. De meest actuele informatie is te vinden op www.luchtvaartindetoekomst.nl

  Neem contact op
  Meer nieuws