Reeve, een fietswalhalla in het IJssellandschap

13 september '23

Nieuwbouwplan Reeve is een waar fietswalhalla in het IJssellandschap. De vele fietspaden rond dit prachtige gebied, maken onderdeel uit van het lokale fietsnetwerk. Ze zijn verbonden met andere belangrijke wegen, woonwijken en bezienswaardigheden in de omgeving. We laten je graag zien hoe goed de nieuw aan te leggen fietsstructuur straks aansluit op het bestaande (fiets)wegennetwerk.

image alt

Gemakkelijk en veilig per fiets reizen

Dagelijks woon-werkverkeer of recreatief? De uitgebreide fietsinfrastructuur maakt het voor bewoners vanuit Reeve gemakkelijk en veilig om per fiets te reizen. Er wordt momenteel nog hard gewerkt om nieuwe fietspaden aan te leggen. Zodra alles klaar is, ben je binnen 10 minuten fietsen op het NS-station Kampen-Zuid. Daar brengt de Hanzelijn je verder richting Amsterdam of Zwolle. Met ongeveer een kwartiertje fietsen stap je af in de gezellige binnenstad van Kampen.

Op het onderstaande kaartje zie je waar de nog aan te leggen fietspaden komen en hoe deze straks perfect aansluiten op het bestaande netwerk.

Fietsroutenetwerk Reeve

Woon jij straks in dit geweldige fietswalhalla?

Ben jij ook een fanatieke fietser en na het lezen van dit artikel (nóg) enthousiast(er) geworden over Reeve? Dan hebben we goed nieuws. In de wijk De Dorpskern is beschikbaar aanbod en binnenkort gaan we ook in verkoop met de woningen in de wijk De Werven.

Bekijk het actuele aanbod in De Dorpskern

Ontdek recreatief Reeve

Reeve is een fantastische plek voor bewoners én bezoekers om de natuur op en rond het Reevediep per fiets te ontdekken. De omgeving biedt heel wat prachtige fietsroutes voor recreatieve en sportieve fietsers, zoals bijvoorbeeld de Hanzeroute of de IJsseldeltaroute.

De Hanzeroute

De Hanzeroute is een prachtige route van ongeveer 42 kilometer lang die je langs de rivieroevers van het Reevediep meeneemt naar monumentale panden en indrukwekkende molens, knusse dorpskernen en de historische binnenstad van Kampen. Officieel start deze route op de Stadsbrug van Kampen, maar uiteraard kun je ook vanuit Reeve opstappen. Kies van onderstaande route dan fietsknooppunt 69, het Reevediep.

Bekijk de Hanzeroute

IJsseldelta Route

Tijdens deze mooie fietsroute geniet je optimaal van het landschap van de IJsseldelta met al haar rivieren, dijken, polders en historische dorpjes. Stap vanuit Reeve op bij het Reevediep, knooppunt 69. Is en fietstocht van 42 kilometer net iets te ambitieus? Een goed excuus om bij Het Theehuis en het Zalkerveer (fietsknooppunt 3) te stoppen en te genieten van een lekker stuk appeltaart en een indrukwekkend uitzicht.

Bekijk de IJsseldelta Route
Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Ook wonen in Reeve? Bekijk het aanbod